fbpx

Skjemaer for utredning og registrering av hodepine

Her finner du en rekke skjemaer som kan hjelpe deg med å kartlegge hodepinen din. Skjemaene er fine å ta med seg til fastlege eller spesialist, til diskusjon

PIN-skjema for egentest av hodepine

Test selv: Kan det være migrene?
Mange har migrene uten å vite det. Kanskje har du ikke tatt opp hodepinen din med legen fordi du tror det ikke er alvorlig nok, eller at det ikke er noe å gjøre med? Dette er en rask og enkel test du kan gjøre for deg selv eller for barnet ditt. Hvis resultatet viser at du kan ha migrene, anbefaler vi å ta det opp med legen din. Der kan du få riktig diagnose. Det finnes god behandling mot migrene og andre hodepinesykdommer. Ikke lid i stillhet.

Klikk på bildet, så får du en versjon du kan skrive ut og fylle ut.

Skjema for utredning av hodepine

Dette skjemaet kan med fordel fylles ut før du skal til hodepineutredning, f.eks. hos nevrolog. Ta det gjerne med til legen din.


Dagbokkort for utredning av hodepine

Dette er en omfattende hodepinekalender som gjerne fylles ut over en kortere periode for å gi legen et detaljert og riktig bilde av hodepinen og medfølgende symptomer. Det hjelper legen å sette riktig diagnose.

Klikk på bildet for å laste ned og skrive ut.

Hvilken innvirkning har hodepinen på livet ditt?

HIT-6 er et standardskjema legene bruker i hodepineutredning. HIT står for Headache Impact Test og 6 fordi det er seks spørsmål.

Det kan brukes før eller når du oppsøker lege for å få hjelp for hodepinen din, og så fylles ut på nytt en stund etter etter at du har startet ny behandling. Da kan det vise hvilken effekt behandlingen har på livskvaliteten din.

Hodepinedagbok – Brain Twin

Hodepinedagbok er et uvurderlig verktøy for alle med hodepinesykdom. Her er noen gode grunner:

  • Dokumentere for deg og legen din hvor ofte du har hodepine.
  • Se før og etter-status når du tester ny forebyggende medisin
  • Hjelpe deg å se mønstre over tid. F.eks. om hodepinen blir verre i forbindelse med menstruasjon/ eller i stressende perioder.
  • Avgjøre hvilken hodepinesykdom du har.
  • Grunnlag for tilgang til behandling, f.eks. CGRP-hemmere.

Klikk på bildet for å komme til den norske hodepinedagboken Brain Twin, som er laget at Nordic Brain Tech, i samarbeid med NTNU og St. Olavs hospital i Trondheim.

Brain Twin erstatter den gamle hodepinedagboka med blått ikon.

Hodepinedagboken som deler statistikk med legen

En norsk hodepinedagbok, utviklet av KBB Medic, som holder til i Bergen. Denne dagboken er utgitt i 2021, og må ikke forveksles med den gamle Hodepinedagboka med blått ikon.

Du kan dele registreringene dine med legen, ved å klikke en knapp i appen mens du sitter på legekontoret. Du får da opp en kode som legen kan taste inn hos seg, og få opp hodepinestatistikken din på sin skjerm.

Hodepinekalender

Hodepinekalender – den gode gamle på papir

Hvis du foretrekker papir, klikk på bildet og skriv ut.
Husk å ta den med hver gang du er hos legen for å snakke om hodepinen din.

En standard hodepinekalender i papirform.  Skriv ut, fyll inn og ta med til legen.