Hodepineseminar i Oslo
Hodepinesykdommer har størst sykdomsbyrde
Hodepinesykdommer er de sykdommene som har størst sykdomsbyrde av alle, ikke bare av hjernesykdommene.
Mange nordmenn sliter med plagsom hodepine. Over 900 000 er registret med en slik lidelse.
Av disse har 150 000 kronisk migrene og sterk hodepine.
Hvert år går 2 millioner skole- og arbeidsdager tapt på grunn av hodepine.
Håp i sikte
Men det er håp mot hodepine. Det er kommet både nye medisiner og nye behandlingsmåter. Det er også stadig mer fokus på tverrfaglig behandling. En tverrfaglig hodepineklinikk er nå i funksjon ved Oslo universitetssykehus.
Hodepineseminar om nye muligheter
Mandag 23. september kl. 18.30-20.00 arrangerer Hjernerådet og medlemsorganisasjoner et nytt populærvitenskapelig hodepineseminar som tar opp de nye mulighetene for å få hjelp.
Gratis og åpent for alle
Arrangementet er åpent for alle. Det er ikke billetter, og plassene deles ut etter hvert som folk kommer, etter prinsippet «først til mølla».
Hjernerådet og pasientorganisasjonen Hodepine Norge, arrangerer møtet i samarbeid med Norsk hodepineselskap og Norsk nevrologisk forening. Hodepineseminaret er ett av møtene som blir arrangert på Litteraturhuset under Forskningsdagene i Oslo.
Program
Konferansier er Tine Poole, lege som selv sliter med migrene.
- Intervju med to hodepinepasienter med ulike former for hodepine. Navnene blir klargjort rett før møtet, da mange av disse pasientene kan ha varierende dagsform.
- Migrene og hodepine – nettverkssykdom i nervesystemet
Ny forståelse av hodepinesykdom kan forklare «de rare symptomene» mange hodepinepasienter opplever i tillegg til smertene”
v/ Bendik Winsvold, lege og seniorforsker, Nevrologisk avdeling, Oslo Universitetssykehus - Hvordan håndtere vanskelig og hyppig hodepine?
Ny kunnskap om behandling og forebygging med og uten medisiner”
v/ Christofer Lundqvist, professor ved Universitetet i Oslo og overlege i nevrologi ved Akershus universitetssykehus - Tverrfaglig hodepineklinikk – nye muligheter ved komplisert hodepine” v/ Anne Hege Aamodt, nevrolog og overlege ved Oslo universitetssykehus, leder av Norsk nevrologisk forening og styremedlem i Hjernerådet
- Spørretime Til slutt tar alle foredragsholderne plass på scenen, hvor de svarer på direkte spørsmål fra publikum.
Møtet er beregnet å vare opp til 1 time og 30 minutter.